Afspraak maken – Huisartsenpraktijk De Schans
Header afbeelding

Afspraak maken

Spreekuur op afspraak

Het spreekuur wordt gehouden op iedere werkdag. De spreekuren zijn uitsluitend op afspraak. Op maandag en woensdag is er ook een avondspreekuur.

Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

U kunt tegenwoordig ook online een afspraak maken. Zie verdere informatie op onze website.

Meer tijd

Elke afspraak duurt 10 minuten.

Als u meerdere klachten of vragen heeft, of u denkt meer tijd nodig te hebben, verzoeken wij u om in overleg met de assistente een dubbele afspraak te maken. Dit is om voldoende tijd te kunnen besteden aan al uw vragen en om uitlopen van het spreekuur zoveel mogelijk te voorkomen.

Belafspraak, e-consult of videoconsult

Voor eenvoudige vragen of voor het bespreken van uitslagen kunt u gebruik maken van het telefonisch spreekuur. Dit heeft als voordeel dat u niet naar de praktijk hoeft te komen. U maakt bij de assistente een telefonische afspraak. De huisarts belt u op de afgesproken dag terug.

Het is ook mogelijk om via e-consult een vraag te stellen. Ook dit geldt alleen voor eenvoudige vragen. Daarnaast kunt u ook een videoconsult aanvragen. Het is dan niet nodig om naar de praktijk te komen. U krijgt dan (net) voor het consult per e-mail een link toegestuurd om zo een verbinding mogelijk te maken. Rondom het afgesproken tijdstip zal de verbinding actief worden gemaakt.

Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen. U kunt voor een visite aanvraag de praktijk bellen op werkdagen tussen 8.00 en 11.00 uur.